29 Şubat 2008 Cuma

Bu da başlıksız olsun yahu :)

Hafta sonu geldii ?? Yarın hava 20 'derece tam gezme havası aynı zamandada temızlık havası :( napıcaz bılmıyorum haftaya cumartesı oğlumun doğum gununu yapıcaz (aslında 10 mart ama pazartesıye geldığı ıcın one aldık;)

Buhafta alacagım izin işini obür haftaya erteledim buhaftada burdayım yani,ama cuma işten cıkıp cumartesı 5 ' e kadar herseyi halledebilirmıyım bılmıyorum ,Güçlerımı bırıktırıp bu işinde ustesınden gelecegıme ınanıyorum ,menü listemiz hazır alışverişte buna göre yapılacagı için sanırım sorun olmuycak yarın öğlene kadar ve hafta içi akşam yavaş yavaş evide kendine getırdım mı :) sanırım işlerım kolaylaşır allahım bana yardım ett, sonraaaaaaaa 1 hafta oğlumla yat dınlen bolesı daha guzel olucak sanırım,

Hergun akşam sefaya babası ayrı ben ayrı doğum gununu anlatıyoruz,bıtıyor tekrar bır daha istiyor dınlemekten cok zevk alıyo umarım o gunde aynı keyfı yasar ,doğum gününden cok benım bekledığım meyişimizi bırakıcaz ben ona da cok sevınıyorum,2 memeden bırını tuvalate dusurdu kurtulduk ,yenisini alalım dedi ama siz bilmiyorsunuz eczaneye gıdınce ablalar soruyor? bebeği görebilirmiyiz diyolar ?
bizde bebek yok diyoruz! bu abiye(Sefa oluyorlar kendileri ) meme veremeyiz diyorlar,bizde tamam diyoruz cıkıyoruz ,bunu bıldığı ıcın sefa son memesini gözünden sakınıyor çünkü bıdaha almıcaz dedık , zaten sözü var doğumgünü olup pastayı ufleyecek ve o gece yatarken meme emmicek ayrıntıları burda yazıcam zaten ;)

Cumanın sakinliği sanki yeni haftanın da böyle geçeceğinin habercisi umarım cabuuuukkkça sorunsuz atlatılan bir hafta olur hepimize ;)

26 Şubat 2008 Salı

Huzur Alışmak ,Karmakarışık ?

Güzel güneşli huzur dolu bı sabah a uyandık sükürler olsun ,haftasonumuz keyifli gecti dayımızın doğum gününü atlattık (Doğum Günün Kutlu Olsun sedo dayı ) parka gittik sefa kaydı ,sallandı ,yavrum nasıl özlemiş,parkı bol bol enerjisini attı cumartesi bi arkadaşa gittik oğlumla ogünde baya keyifliydi yani hafta sonu cok iyi gecti .

Pazartesi kaldığımız yerden devam ettik ;) rüya bitti ama artık bu rüyayı sık sık görücez inşallah havalar fırsat verdiği sürece cuma günü senelik iznimden kalan bir haftayı kullanmayı düşünüyorum babannemizde 1 hafta izin kullanacak yani bu arada oğlumla beraber evdeyiz doğum günü hazırlıkları yapıcaz;)

Biraz benden ... Dün arkadaşım tubik bizle son gününü geçirdi ,ve yeni işine başlamak için yol aldı :( bugün onsuz ilkgün buraya alışmamda bişeyleri öğrenmemde hakkı çoktur ,muhabbetlerımız olmuştur ,uzun uzun hatta msn de bile aynı oda içinde konuştuğum tek insan :) tartışmalarımzı olmuştur sonu herzaman tatlıya bağlanan,kahve saatlerimiz kısır günlerimiz bıcır bıcır konuşan biri yok artık,klavye tıkırtısıda ,bana hala ızıne ayrıldı da geri donecek gibi geliyor. bugun sabah onun kişisel dosyasını artık eski personel dosyasına yerleştirdim , yarında çıkışını bakanlığa bildiricem ozaman artık inanıcam sanırım,biz sözümüzü verdik zaman çarkı bizi içine katıp savurmazsa görüşücez haber alıcaz birbirimizden, ınsan kazanmak uzun surec hele ıyı dost kazanmak neredeyse imkansız.

Ben arkadaşıma yeni işinde başarılar diliyorum,yolu açık olsun, herşey gönlünce olsun

21 Şubat 2008 Perşembe

Biraz Çocukluk alırmısınız ?

Anne Olmak çocuk olmak! dedik bloğumuzun adına peki nedir anne olmak ! cocuk olmak Anneler cocuk olarak geldi bu konuma da, ya anne olmadan cocuk olan kısıma ne demeli ?bız onların gecırdığı dönemleri geçirip bire bir yaşamışken tahamül edemeyip, de hareketlerine ; daha büyümemiş çocuklardan büyük gibi davranmasını beklemek niye ?

Dün akşam malum dizim vardı. İzlemek istiyorum,sefa rahat vermiyor :( ilk reklam arasında aldım karşıma anlattım -Sefa anne 1 kere akşam tv. dıkkatli izlemek istiyor bu diziyi seviyor oğlum dedim ,sen bana izin ver dedim ,konuştuk anlaştık .

İlk yarım saat sakindi ,sonra susadı,leblebi,istedi,bi süre sonra ,elma istedi,istedi. istedi ...derken benim sabrım taştı bağırdım sinirlendim :(

--Bir kere oturamıyorsun demi dedim! ağladı ,üzüldüm ,

Sonra yatınca düşündüm, düşündüm ki benim ondan istediğim benim gibi oturup diziyi izlemesi ne saçma o çocuk dedim sen hiç cocuk olmadın mı?

Annene her istediğini izlettin mi? Hafta içi sürünerek kalkıpta, haftasonu sabah 7 de mutfakta tıkır tıkır kahvaltı hazırladıklarım.ya dahada küçükken gazete okuyacağım diye sabah sabah haşır haşır gazete sesleri,Su sıkıntısının en yoğun olduğu dönemde doldurulmuş küvete tüm kuru temiz çamaşırları doldurmak ? oo daha neler neler ...hepsini yaptım ve hepsi geçti gözümüm önünden gözlerim doldu içim sızladı hafiften bugün belki dizi için dün kimbilir ney için izin vermedim yada kızdım oğluma ?

Karar aldım yine kendi çapımda ,uygulaması tek bana kalsada ,Çocukluğunu tam anlamıyla dozunda yaşamaya devam etmeli sefa (bazen tahamul edemesemde :) dışarı oynamaya çıkmalı üzeri kirlenmeli,düşmeli dizide yaralanamalı ,bisikletide kırılmalı,tekeride patlamalı dondurma için parada istemeli ,en sevdiği arabasını arkadaşıda kırmalı .

Hayatın her dönemi yaşanılasıdır da; çocukluk gibisi varmıdır ki .
En çok ne verseler mutlu olurdum; ben ? bir dondurma, bir elma şekeri yada bir bebek
Çok renkliydi hayat o zamanlarda.şimdi dondurma elma şekeriyle tatmin olan çocuk azda olsa her insan iyi hatırlamalı çocukluğunu Aslında ;

Şimdi yaptığı yaramazlıklara biraz olsun göz yumup,tadını çıkara çıkara yaşamısını sağlayabilirsem ne mutlu bana, zaman hızla akıp geçiyor ,birgün benim şuan yaşadığım gibi çocuklukta tarihe karışıyor , nezaman büyüdük, çocukluk nezaman bitti, nezaman bukadar veren taraf olduk ve sevgisizliğimizi hissedip içimize atar olduk,anlamıyor bile insan
Kırıldık, ağladık ne sarıldık ne sarılındı ne de sığındık,daha dün çocuktum ben Ne zaman geçti bunca yıl anlamıyorum,
Şİmdi Çocuk olupta biliçsizce yapmak istediğim okadar çok şey varki içimde kalan ,keşke 1 gün bana izin verseler tüm arkadaşlarımı çağrıp yine evcilik oynasak,şimdi EVciliğin hasını da oynasak tat vermiyor onlar gibi,herkes evden biraz malzeme getirse mum ışığında kek pişirsek,önümde tüm malzemeler duruken ,fırınım varken kek pişirmek istemez hale gelmek iki yaş arasındaki hevesin ,heycanın kanıtı olsa gerek ,

Yaşanılan hiç bir anın tekrarı olmadığını dahada iyi bilerek kimden ne istiyorum,diye düşünerek yaşamak gerektiğine inanıyorum artık ,tek yapabildiğim tekrarı olmayan günleri dolu dolu ,gülümseyerek hatırlanmasını sağlayabilmek,kendi çapımda sadece isteyebilmek.....

18 Şubat 2008 Pazartesi

ErTeLeMe !!

Hergünün yaşananı, bır blog yazısı o gun olan değişik bişey gecen bir dialaog işte bu bır blog konusu olabılır dıe dusunduruyor insanı bende sımdı hazır iş yokken bıseyler yazayım dedım suan sakın sessız huzurlu bır ortam var ofıste radyom hafıf bır sesle calıyor ortamdakı tek ses klavye tıkırtısı herkez bısıler yazıyor , 2 elektrıklı soba ve 1 klima sayesınde bıraz ısınmaya basladı dısarda kar var,heryer bembeyaz,ve sakin sakin oda yagmaya devam ediyor sabah cayımı içtim içim ısındı peşinede nescafemi ,bendenım huzurlu, ısındı ama ellerım ve ayaklarım için aynı seyi soyleyemıyeceğim.suan ellerımı ve ayaklarımı hıssetmıyorum.



Sabah işe gelip gelmeme konusunda teredutluydum,ama servıs 8 dak. gecıkme sonucu gelınce kendıme geldım (iş var) .Servis gecıkınce baya bı umutlanmıştım :) da.





(Sefa şükür sağliki keyifli bazen isyan etsede genel anlamda iyi,Babaneyle biraz gerginler sanırım ıkısı içinde 1.dönem tatil günü geldi durum yüzgöz olmaya giderse kötü olacak ;)



Ben de işte yine hayaller kuran düşünen düşündükçe kah isyan eden kah şükreden bi yapıdayım bu ara ,Bi kaçgündür kafa yoruyorum, nereye gidiyoruz diyorum ,napıyoruz,bu yaşam telaşı ,hırsı para odemeleri kıra ,tel. faturası elekrtık,gunu geldımı yok ona daha 3 gun var ! alışverış gunu geldimi ,su yattımı ,Sefa bugun keyıflı mı ? burnumu akıo ne ;acaba nezlemi olacak akşama ne pişirsem yarınada şunu yaparım , hayatımı ele geciren virüslerle ne yapmalı para araç mı olmalı gereç mı ? ben tam böyle düşünürken ,pazar sabahı ekmek almaya fırına Gitdığımde arka mahallede (cocukluğumun geçtiği yer ) oturan arkadaşımı gördüm ekmek almaya gelmiş .
Halini hatırını sordum kızı doğduğunda gıtmıştım gecmış olsuna kızı 2 yaşına gırıyormuş şaşırdım oda benım gıbı duşunuyor bıze noldu dıyor artık goruşmeler bıttı dıyor bende dedım bıze neoluyor?; hayat dıyor; verdıği cevap aynen boyleydı hayat.. gecım telaşı iş sartları ve kendıne kalan birgünüde ailenle kımseyı gormeden dınlenerek gecırmek dıyor yanlış olduğunu bılsekte ıkımızde aynı seyı savunduk ve hak verdik birbirimize cocukken evlerımız karşılıklıydı dışarı cıkmak için yaptıgımız tek hareket aşağıyı gostermekti .

Kim annesinden once ızın alırsa o diğerini çağırırdı ve ılk çıkan ogunun organizatörüydü artık dışarı cıkmak için aşağıyı gostermek değil karlı bı pazar sabahı sıcak ekmek isteme ıhtımalımız ve aynı saatte orda olma ıhtımalımızı denk getırmek nekadarsa okadar işte görüşme şartlarımız yıne konuştuk aynı şeyleri ,(GÖRÜŞELİM) beklıyoruz gelin bir akşam dedı ,ınş. dedım soz verdım ,ve kesin kafaya koyudum gıdıcem,arkadaşımada söz verdim gidicem .
Sanırım bazı seyleri karşı taraftan beklemek gerekmiyor onun samimiliğne ınanıyorum ve dıyorum aynı şeyler benimde başımda ozaman karşılık beklemeye gerek yok insanlardan ,arkadaş çevremden kopalı uzun zaman olduğuna ınanıyorum,ve artık bu ılkbaharla beraber ustumdekı katları cıkartırken arkadaşlarıma da zaman ayırmayı ıhmal etmiyecegim ,cunku ne bu yasam telaşının sonu var ne bu odemelerın ne harcamaların bunları bırer vırus değilde yasam sartı halıne getırmenın tek yoluda keyıflı gecırılen zamanlarla farkında bıle olmadan herseyı yoluna sokmak ben karar verdım ve Artık asla Ertelememeyi öğreneceğim,
Ve Bu Hayatta yarına garantimiz olmadığını bile bile Neden YARIN diyoruz herkesi ertelediği işlerın Başına davet ediyorum 'BU HAYATIN İŞİ BİTMEZ '

11 Şubat 2008 Pazartesi

ÇaDıR SeFa'Sı

Yine göz açıp kapayınca kadar cabuk gecen bı haftasonu bitti , bu ara işler yogun beynım yorgun yazacak sey cok ama beynımı toplayıp yazacak ortam bıle bulamıorum bu hafta cuma akşamı buseyı almak ıcın hava alanındaydık sefa yıne yaptı yapacagını ılk 1 saat oyalsamda ıkıncı 1 saat kabustu sefanın sıkıldım, gıdelım demelerı aglamaları tam bı kabustu,busenın gelmesını benım kadar bekleyen olmamıştır emınım dakıka saydım yollarına baktım yegenımin gelsede bıtse bu kabus dıye :):):):) nihayet sağ salım indı kabusta sona erdı arabaya bınınce ve mc. uğrayınca hersey yoluna gırdı ama ben o bır saatı hatırlamak bıle ıstemıyorum.
Cumartesı babamın doğum gunuydu pastasını bız alalım dedık sefayada anlattım pastayı sen verceksın senın hedıyen dıe anlaştık can dostumuz efe de ordaydı ıkısı bı araya geldılermı ortamı anlatmaya bıle gerek yok (sen yaptın bende yapıcam, ben yapmadım sende yapma...)
tam bir gerginlıktı bunun uzerıne pastanın acıldığını fark eden sefa'nın _
- O bana ait die bağrışmaları da eklenınce bır an kendımı bır odaya kapatıp bırının hadı gıdıyoruz demsını beklemeyı dusundum:) neyse belkı 10 belkı 20 seferlık üflemeler sonucu nıhayet doğum gununu bıtırdık.
Daha Nİce Sağlıklı senelere Babacığım.
Sefa babasıyla tras olmaya gıttı bende ablam kardeşim, ye yegenımle YUVARLAK masa toplantısı duzenledım:D ordan burdan muhabbet ettık ,gecenın sonunda sefa ıptal olup uyudu bızde ablamlara okey oynamaya kaçtık:P
Pazar Sefa öğle uykusuna yatınca eşimle dışarı çıktı ve sefa ya oyun çadırı aldık,(tabi sonradan pişman olsakta ) evın ortasında kocaman bı cadır ıcı bır guzel duzenlendı oyuncaklar doldu yastık battaniye koyuldu sureklı yer değiştiro taşınıomuş:P Akşam yemeğini cadırın içinde yedi,arabasını (bisikleti oluo kendileri) kapısının onune park edıo evden cıkarken evin kapısını kilitliyor,Bu arada akşam oğluma çaya davetlıyız. Nezaman sıkılacak bılmıyorum ama oynerken cok keyıflı gorunuo doğum gunune parmak sayıyo uff daha cok var deyıp sıkılıo ,hediye siparişleri hazır !

* Dozer
* Kepçe
* Çimento Arabası ??
* Beton Arabası ??
* Minç (vinç)
*Traktör bide otobüş bukadar Şantiyemize Bekliyoruz .

1 Şubat 2008 Cuma

Cuma Yazısı (klasık )











Eskiden kalma fotolar var yenı yenı yüklüyorum ,bakıp bakıp büyüdü benim oğlum diyorum(maşallah ) büyüdü ;artık canı sıkılıo ben sıkıldım bu evden dısarı cıkalım dıyo büyüdü ;beni teselli ediyo, reklamlarda gördüğü bişeyi anne sana bundan almamı istermısın diye soruyo :) Büyüdü ;beni anlıyor anlattıklarımı dinliyor herzaman olmasada uygulamaya calışıyor ,fikir veriyor yemeği yiyelim dışarı ole çıkalım dedıgımde dışarı çıkalım gelınce yemeğimizi yiyelim diyor hem ozaman kocaman acıkırız ,sevdiği insanları sevmediği insanları seciyor secımlerıne bakıyorum cok fazla onunla ılgılenmeyen ınsanlarıda sevıyor ,derecelenmeyi neye gore yapıyor anlam veremıyorum.Bugunlerde benim işe gelmemden rahatsız ,sabahları yakalamaya calışıyor ve ağlamalar... bugun olduğu gıbı gıtme gel beraber yatalım dıyor, sanırım bu hafta ona baya uzun geldı ,yanı acıkcası ben sıkıldım dıyor bazen kendımı onun yerıne koyuyorum ve bende hayatımda aynı şeyı yaptığım için şikayetcı oldugumu hatırlayınca oğluma hak verıyorum ,inş ıyıbı haftasonu olacak ,zaten bız planlarımızı hep oğlumuzla yapıyoruz,3. bi kişiye yer yok zaten o kişininde bize uymaya niyeti :D iş calışma ve yorgunluk planlarımıza katılmasına engel oluyor zatenn. Yarın bi olumsuzluk olmazsa sefayla sabah izmite gidicez teyzeme gecenn hafta bizdeydi tezem kızların tatılı bıtmeden bızde bı goruselım dıyoruzz,tereddutsuz kabul ettı oğlum, ablalarını ve özellikle laptoplarını cok sevdi:P tabı bıde otobüz hastası olduğu için otobüsle gıdiecez deyınce daha bı heveslendi şimdi yarını beklıyoruz,klasık bı pazar ve muthiş finall,dün dedesi izinde olduğu için sefayı ve efe yi (en sevdiğimiz ve bazen sevmediğimiz ne senınle ne sensiz dediği arkadaşı kuzeni ) kar oynamaya götürmüş dun cok keyıfle anlattı keyfıde baya yerındeydı, ama bugun sabah hafıf bı kırgınlık ve aglamayla uyandı umarım sonunda hasta olmaz .
İşte sefa bu aralar böyle takılıyor ,
Ben mi ben ? bende iyiyim yoğun gecen bı hafta EN iyi iş arkadasımın, işten ayrılma kararı benı bıraz uzdu tabıkı ama onunda ınandığı gıbı hayırlı olacagını dusunup bıyerde de sevıyonurum, onun için. Saf saf takılıyorum ,bezgın yıne bezgın sorumlulukları olduğu için yapması gerektığı için zorla bedenıyle savasan,ınsan olduğunu unutup makına muamalesıyle yasayan bı ruh halıyle dolaşıyorum işte ,havalardandır dıe düşünüyorum ve artık sıcacık yazın gelmesını istıyorumm,ustumdekı katları cıkardıkca ınce gıydıkce sankı omuzlarımda hafıfleyecek dıe duşunuorum sabahları guneş gozumun içine içine gırınce daha bı ayılacagım daha bı dınç olacagım gıbı ıstıoyrum,mıs gıbı bahar havası almak ıstıyorum,hımmmm mis gıbııı .. akşam eve gıdınce hava kararmasın istıyorum,işten sonra parka gıdelım ben oturuyum gunun yorgunluğu gıtsın ,sefa oynasın ıstıyorum az kaldı az ben beklıyorumm.işlere doneyım yaza fazlaca kaptırdım :) benn